DOSTAVA & PREUZIMANJE

PRAVILNIK O KOLAČIĆIMA

Pravilnik o kolačićima zajedno sa Uslovima korišćenja i Politikom privatnosti kompanije Kono.bar d.o.o. Beograd (u daljem tekstu: Kompanija) predstavlja Ugovor koji se odnosi na korisnike.

Kolačići su tekstualne datoteke sa podacima koje se čuvaju na uređajima korisnika. Kolačići omogućavaju da veb sajt kono.bar i veb sajt klopa.net (u daljem tekstu pojedinačno: Sajt, a zajedno: Sajtovi) i servis Kono.bar (u daljem tekstu: Servis) prepoznaju uređaj korisnika.

Kolačići se koriste za prikupljanje podataka o upotrebi naših Sajtova i Servisa, te ne služe u svrhu prikupljanja podataka radi identifikacije korisnika Sajtova i Servisa, već radi poboljšanja sadržaja i unapređenja korisničkog iskustva.

U zavisnosti od toga ko postavlja kolačiće, dele se na kolačiće prve strane i kolačiće treće strane. Kolačići koje postavi kompanija Kono.bar d.o.o. su kolačići prve strane. Kolačići koje postavi neki od servisa trećih lica koje Sajtovi i Servisi koriste da bi normalno funkcionisali se nazivaju kolačićima treće strane.

Sajtovi i Servis koriste samo kolačiće prve strane i kolačiće treće strane potrebne za funkcionisanje sajtova i servisa, unapređenje bezbednosti i sprečavanje prevara.

Vrste kolačića koji se koriste na Sajtovima i Servisima su:

  • Kolačići sesije koji se automatski brišu u roku od 24 sata;
  • Funkcionalni kolačići neophodni za pravilno funkcionisanje sajta i servisa;
  • Kolačići za personalizaciju koji pamte lične preferencije (na primer, prethodno izabrani jezik, što se koristi u svrhu unapređenja usluge koju Servis nudi);
  • Bezbednosni kolačići neophodni za zaštitu od napada i sprečavanje prevara.

Na stranicama koje koriste registrovani korisnici, lični podaci mogu biti sačuvani u kolačićima ukoliko se korisnik prethodno sa tim saglasi (na primer, čuvanje podataka za pristup kompanijskom nalogu).

Ukoliko korisnik želi da onemogući korišćenje kolačića, to može učiniti putem odgovarajućeg menija u okviru internet pretraživača. Internet pretraživači su većinom konfigurisani na taj način da se podrazumeva prihvatanje kolačića, te ukoliko korisnik želi da odbije ili izbriše kolačiće i sličnu tehnologiju, to može učiniti na taj način što će pristupiti odeljku za pomoć i podršku u okviru internet pretraživača koji koristi, sa uputstvima kako da se izvrši blokiranje ili brisanje kolačića i slične tehnologije.

Pravilnik o kolačićima može biti promenjen, izmenjen i ažuriran u određenim vremenskim periodima.

Ukoliko dođe do promena, izmena ili ažuriranja Pravilnika o kolačićima korisnik će o tome biti obavešten putem Sajtova, Servisa i putem elektronske pošte registrovane od strane korisnika.

 

Pravilnik o kolačićima je ažuriran dana 10.04.2020. godine i stupa na snagu počev od dana objavljivanja.